Європейці зрозуміли, що дії Ющенка, Мороза й Януковича не підпадають під стандарти

П'ятниця, 1 червня 2007, 12:45

Радник Європарламенту із зовнішньої політики Дітмар Нітан застерігає, що політична криза в Україні може внести суттєві корективи у двосторонні відносини з Європейським союзом.

Про це він заявив під час міжнародного круглого столу "Україна в європейській політичній системі та системі безпеки: німецько-українська дискусія", який провів у четвер Фонд Фрідріха Берта, передає "Німецька хвиля".

Водночас, Нітан зазначив, що вирішити внутрішні проблеми Україна має самостійно, оскільки тут посередництво Євросоюзу може бути контрпродуктивним.

"Політичний клас, який не здатен порозумітися між собою, не може вирішувати реальні потреби людей. І люди це бачать. Їм робити висновки. Тому ми не втручатимемось, хоча можемо у разі потреби допомогти", - зазначив він.

Міжнародні експерти, які брали участь у круглому столі, вважають, що саме недотримання депутатської етики спричинило в Україні затяжну політичну кризу, яку можна подолати лише шляхом консенсусу та дострокових виборів.

Більше того, вони дійшли висновку, що порушення українськими політиками досягнутих домовленостей суперечить загальноприйнятим європейським стандартам.

За словами, експерта Франкфуртського інституту досліджень конфліктів Матіаса Дембінськи, українські політики вже остаточно втратили довіру людей, які обирали їх до парламенту, тому спрогнозувати результати дострокових виборів дуже складно.

Учасники міжнародного круглого столу щодо України наголосили, що Євросоюз чекає від України не чергових політичних сюрпризів, а реальні соціальні перетворення, які визначать подальші відносини країни з ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування