Коаліція готує плацдарм для перевиборів

П'ятниця, 1 червня 2007, 13:30

Верховна Рада підтримала за основу проект закону про внесення змін до закону про вибори народних депутатів, запропонований представниками коаліції.

За відповідне рішення проголосували 251 депутат.

Проектом закону пропонується вважати вибори такими, що не відбулися, якщо в них взяло участь менше половини від кількості виборців, включених до списків виборців.

У разі визнання позачергових виборів депутатів такими, що не відбулися, ЦВК не пізніше як у двохмісячний термін з дня позачергових виборів оголошує про початок повторних позачергових виборів депутатів.

ЦВК зобов'язана встановити результати виборів депутатів незалежно від кількості виборчих дільниць, в яких голосування було визнано недійсним.

При проведенні позачергових виборів депутатів відкріпні посвідчення не виготовляються та не використовуються

Органи державної прикордонної служби за три дні до дня виборів подають до окружних виборчих комісій відомості про осіб, які на момент подання відомостей відсутні на території України.

При проведенні позачергових виборів до списків виборців на закордонних виборчих дільницях включаються виборці, які на час складання списків виборців перебувають на консульському обліку.

Перед голосуванням за коаліційний проект закону змін до закону про вибори, депутати не підтримали аналогічний проект, запропонований опозицією. За нього проголосували 174 депутати.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...