У "Нашій Україні" кажуть, що Кінахівці своїм "абсурдом" виторговують дивіденди

П'ятниця, 1 червня 2007, 13:50

Юридичний департамент партії "Наша Україна" вважає абсурдними заяви Партії промисловців і підприємців про небажання "давати згоду на "обнулення" виборчого списку блоку "Наша Україна" на виборах 26 березня 2006 року".

Про це повідомляє прес-служба "Нашої України" з посиланням на керівника юридичного департаменту блоку Валерія Карпунцова.

"Партія промисловців і підприємців України грубо порушила угоду про утворення Блоку "Наша Україна" та передвиборну програму цього блоку, яку зобов’язувалася виконувати ідучи на вибори та фактично зрадила тих виборців, що віддали за неї свої голоси на виборах народних депутатів України 26 березня 2006 року", - зазначив Карпунцов.

Він наголосив, що делегати міжпартійного з’їзду блоку "Наша Україна" ще 19 квітня "дали належну оцінку таким діям ПППУ, виключивши її зі складу блоку", і це рішення вчасно "у встановленому законом порядку оскаржене, скасоване чи відмінене не було, а тому є чинним".

"Таким чином, з цього моменту ПППУ втратила статус суб’єкта блоку "Наша Україна", а тому і можливість будь-яким чином впливати на прийняття рішення про виключення необраних кандидатів у народні депутати України із виборчого списку блоку", - підкреслив Карпунцов.

"Тому так звана "згода" ПППУ в цьому питанні нікого не цікавить та є непотрібною, що свідчить щонайменше про неадекватність відповідних заяв та відсутність чіткого усвідомлення ситуації", - додав він.

Карпунцов наголошує, що не оскарживши рішення з’їзду за встановленим порядком, ПППУ "фактично визнала його легітимність та втратила можливість подальшого оспорення".

"Чим в такій ситуації можна вважати постійні заяви ПППУ про незаконність рішень Міжпартійного з’їзду, як не відвертою дезінформацією?" - переконаний юрист, наголошуючи, що виключення кандидатів у депутати з виборчого списку є виключною компетенцією партії (блоку), а відповідне рішення ЦВК - лише "організаційно-технічним" питанням.

Неприйняття такого рішення ЦВК, за словами Карпунцова, "не відміняє та не скасовує відповідне рішення міжпартійного з’їзду блоку".

На думку юриста, такі дії з боку ПППУ є "нічим іншим, як відчайдушними спробами виторгувати для себе максимум дивідендів у так званої коаліції".

"Необґрунтованими є також і заяви про те, що складання своїх повноважень народними депутатами блоку "Наша Україна" не має юридичних наслідків для впровадження статті 82 Конституції, оскільки кандидати в народні депутати від ПППУ за списками виборчого блоку НУ готові увійти в склад діючого парламенту", - переконаний він.

За словами Карпунцова, "навіть у разі "необнулення" виборчого списку, якщо повноваження більш як 150 народних депутатів будуть достроково припинені", відповідно до Конституції і рішення КС від 17 жовтня 2002 року Верховна Рада "стане неповноважною" і набуття повноважень депутатами "буде неможливим", оскільки вони починаються з моменту складання присяги перед Верховною Радою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування