Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смерть народного депутата коштуватиме українцям 2 мільйони

П'ятниця, 1 червня 2007, 17:30

Верховна Рада виділить 2,5 мільйони гривень родині померлого депутата Василя Біби.

Про це заявив голова бюджетного комітету Володимир Макєєнко.

"Також необхідно виділити 2,5 мільйони гривень для Верховної Ради для виплат сім'ї померлого депутата Василя Біби", - заявив Макєєнко.

Депутат Біба помер на початку травня.

Як відомо, у випадку смерті народного депутата "призначається пенсія непрацездатним членам сім'ї, які були на його утриманні, за їх заявою (при цьому дітям пенсія призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника) у розмірі 70 відсотків заробітної плати працюючого народного депутата з урахуванням всіх доплат та надбавок до посадового окладу на одного непрацездатного члена сім'ї та 90 відсотків - на двох і більше членів сім'ї".

Життя і здоров'я народного депутата підлягають обов'язковому державному страхуванню за рахунок бюджетних призначень на забезпечення діяльності Верховної Ради.

У разі загибелі (смерті) народного депутата спадкоємцям страховик виплачує страхові суми - у розмірі десятирічного грошового утримання народного депутата на день виплати страхової суми.

Представляючи зміни до бюджету, Макєєнко також попросив насамперед підтримати пропозиції Кабміну по збільшенню видатків для МЗС на 15 млн грн.., МНС - на 60 млн.грн., для головного управління розвідки - на 31 млн. грн.

Загалом видатки пропонується збільшити "на 108,5 мільйонів гривень за рахунок збільшення ПДВ на ввезені на територію України товари".

Відповідно до пояснювальної записки щодо змін до бюджету, також 2 млн. грн. виділив Кабмін на додаткові видатки Управлінню державної охорони, з метою доведення рівня грошового забезпечення молодшого офіцерського складу до діючого рівня аналогічних військовослужбовців Міноборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування