Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко майже приготував свою Конституцію

Субота, 2 червня 2007, 19:14

"Народна самооборона" готова до 28 червня презентувати свій варіант Конституції.

Про це заявив лідер руху Юрій Луценко в суботу в місті Нова Каховка (Херсонська область), повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Наші фахівці готові до Дня Конституції (28 червня) презентувати свій варіант Основного закону парламентсько-президентської республіки", - зазначив він.

Цей варіант Конституції наділить президента "трьома ключовими правами" – правом розпуску Верховної та місцевих рад в разі гострої політичної кризи, право вето на неприйнятні закони і право призначати або обирати разом з президентом генпрокурора.

"Ми пропонуємо - на місцях виконкоми, а не адміністрації, які уже віджили себе. Вибори на місцях – за мажоритарною системою, бо, як свідчить досвід, експеримент по партійних списках провалився, повністю дискредитувавши партійне життя", - додав Луценко.

"З іншого боку, прийняття такої Конституції виключить необхідність дострокових виборів місцевих, районних, обласних рад, і, можливо, їх міських голів. Врешті, ми пропонуємо закріпити ті моменти, які явно вилізли нагору і стали причиною гострою політичною кризи", - вважає лідер "Народної самооборони".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування