Шаповал не збирається відкривати "щілинки для підглядання"

Понеділок, 4 червня 2007, 09:52

Новообраний голова ЦВК, колишній представник президента в Конституційному Суді Володимир Шаповал заявляє, що не є представником жодної з політичних сил.

"Багато хто бачать мене як представника президента в ЦВК або як представника якихось політичних сил. Але це помилкове судження", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Я, до речі, коли працював у секретаріаті президента, був представником глави держави в КС, а не представником якоїсь політичної сили. Тому що треба працювати на справу, а не на політичну силу, яка тебе призначила або "ангажувала", - додав Шаповал.

Водночас, на запитання, чи може він гарантувати, що не має ніякого стосунку до жодної політичної сили, Шаповал відповів:

"Я можу гарантувати тільки одне: якщо в мене буде проблема вибору між застосуванням норми закону і бажанням якої-небудь політичної сили чи політика, якому я симпатизую, то я виберу закон. Хоча, мабуть, у мене є певні політичні симпатії".

Шаповал також дав зрозуміти, що його призначення на посаду голови ЦВК з ним узгоджувалося, однак сказати про те, хто з боку прем'єра Віктора Януковича вів з ним переговори, відмовився.

"Не треба від політиків вимагати стриптизу. Ця інформація стосується не тільки мене, і я не хотів би ставати людиною, що відкриває щілинки для підглядання. Я можу тільки сказати, що такі рішення приймаються у вузькому колі", - зазначив він.

При цьому Шаповал звернув увагу, що його кандидатуру в парламенті підтримало менше депутатів, ніж всіх інших членів ЦВК.

"А взагалі в нас, на жаль, уже досить давно по обидва боки немає юридично бездоганних рішень. І приймаються рішення не правові, а політико-правові", - додав він.

У той же час, говорячи про відставку Ярослава Давидовича з посади глави ЦВК, Шаповал зазначив: "Деякі політичні сили дотепер не були представлені в ЦВК, і це необхідно було змінити".

"Так що стосовно Давидовича це (відставку) не можна назвати недовірою. Давидович вирішив піти з цієї роботи на іншу. І, мабуть, йому буде надана інша посада", - зазначив Шаповал, відмовившись уточнити, ким і яка посада буде надана.

Голова ЦВК також зазначив, що найближчим часом президент може підписати указ про перенесення дати виборів, що чинним указом від 26 квітня призначені на 24 червня. "Очевидно, у ньому буде відображена та дата, яка називалася в домовленостях, досягнутих на вищому рівні, - 30 вересня", - припустив Шаповал.

"Це один з варіантів, є й інші. І я уявляю, як оформити указ президента інакше. Але я не буду вам розповідати деталі, щоб потім ніхто не говорив, що президент радиться із Шаповалом з цього приводу", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування