Янукович узявся за Росію і атомну енергетику

Понеділок, 4 червня 2007, 17:02

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляє про те, що україно-російські відносини у галузі атомної енергетики мають стратегічний характер.

Про це він сказав під час зустрічі з керівником федерального агентства з питань атомної енергії Росії Сергієм Кирієнком, повідомляє прес-служба Кабміну.

У ході двосторонніх переговорів Янукович відзначив позитивний розвиток співробітництва між Україною і Росією в сфері паливно-енергетичного комплексу.

При цьому він додав, що між двома країнами й енергетичними блоками урядів успішно розвивається стратегічне партнерство за трьома напрямками - забезпечення України ядерним паливом, його утилізація, а також науково-технічне співробітництво.

Зокрема, сторонами обговорювалися питання можливої добудови 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС.

Також розмова йшла про перспективи співпраці у питанні продовження терміну експлуатації діючих енергоблоків українських атомних електростанцій і спільного будівництва нових енергоблоків.

Окрім того, як зазначив прем'єр, Україна вивчить пропозицію Росії щодо участі у створенні міжнародного центру із збагачення урану у місті Ангарськ Іркутської області, куди найближчим часом відправиться українська делегація.

"Остання ваша пропозиція - створення центру в Ангарську - ми її вивчатимемо. Найближчим часом наша делегація виїде на місце, ми вивчимо питання і знайдемо рішення. Я не бачу особливих проблем", - сказав Янукович.

Глава уряду висловив сподівання, що візит Кирієнка в Україну сприятиме укріпленню двосторонніх відносин між Україною та Росією, і створить нові умови для подальших спільних дій в атомно-енергетичній галузі.

У свою чергу Кирієнко відзначив, що цілком згоден з думкою прем'єра відносно того, що співпраця у галузі атомної електроенергетики між Україною і Росією є взірцем стратегічного співробітництва та висловився за подальше поглиблення інтеграції у сфері мирного застосування атомної енергії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування