Підозрювані у вбивстві директора "Озерки" скаржаться на катування

Понеділок, 4 червня 2007, 17:45

Адвокати трьох затриманих у квітні поточного року за підозрою у вбивстві директора дніпропетровського ринку "Озерка" Володимира Воробйова та у розстрілі джипу на Обухівській трасі заявляють про застосування щодо їх підзахисних незаконних методів ведення дізнання та досудового слідства.

Про це адвокати заявили у понеділок, повідомляє УНІАН.

Зокрема, адвокат затриманого 11 квітня у Запоріжжі Едуарда Фурмана Ровшанбек Розметов повідомив, що до затриманих підозрюваних у вчиненні злочину з боку працівників правоохоронних органів застосуються незаконні методи, а саме: катування електричним струмом, протигазом із перекриттям повітря, завдають тілесні ушкодження.

"Захисникам перешкоджають у виконанні ними своїх обов’язків зі захисту прав та представлення інтересів. Всі ці методи та засоби використовуються правоохоронними органами з метою отримання зізнання у вчиненні злочину або отримання інформації щодо інших осіб", - сказав Розметов.

За словами адвоката, про застосування щодо його підзахисного незаконних методів з боку правоохоронців він дізнався із заяви Фурмана, яку зміг отримати 24 квітня під час єдиного побачення за весь час затримання підозрюваного.

У свою чергу, присутні на прес-конференції адвокати затриманих за таким самим обвинуваченням Євгена Єрьоменка та Максима Пугачова відповідно Сергій Трофимов та Гідаят Алієв також заявили, що їх не допускають до підзахисних у зв’язку з начебто відмовою від послуг.

26 травня заступник міністра внутрішніх справ Микола Куп’янський повідомив, що правоохоронцями заарештовано 6 громадян, які причетні до вбивства колишнього директора Дніпропетровського ринку "Озерка" Володимира Воробйова, російського бізнесмена Максима Курочкіна та до розстрілу в автомобілі на Обухівській трасі біля села Плюти трьох осіб з оточення Курочкіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування