Європа вирішила внести правки через нестабільність Ющенка, Мороза і Януковича

Вівторок, 5 червня 2007, 08:20

Голова делегації Європарламенту по зв’язках з Україною Адріан Северін пропонує закликати українських політиків до стабільності та демократизації.

Про це він заявив в інтерв’ю кореспонденту УНІАН в Брюсселі у понеділок.

Северін зазначив, що запропонував три поправки до проекту доповіді депутата Міхала Томаша Камінського щодо мандату на переговори з Україною про нову посилену угоду, розгляд і голосування по якій заплановано на 5 червня у комітеті з питань закордонних прав Європарламенту.

За словами депутата, перша поправка стосується нинішньої компромісної угоди, досягнутої українськими політиками щодо врегулювання політичної кризи.

"Ми говоримо про політичне рішення в цій угоді, але не будь-яке політичне рішення, а стабільне політичне рішення, оскільки ми зрозуміли, що ваші лідери можуть інколи досягнути рішення, але ці рішення не є стабільними", - сказав Северін.

Друга поправка, яка, за його словами, є найважливішою, спрямована на те, щоб пов’язати процес інтеграції України до ЄС з демократичними процесами всередині України.

"Як я казав кілька разів, гарні емоційні слова та чудові прагнення недостатні. Це має бути зроблено. І зроблено на основі верховенства права, системи стримувань та противаг, прозорості, відповідальності, захисту прав людини і так далі", - наголосив євродепутат.

"Таким чином, ми хочемо з одного боку тримати двері відчиненими для України, а з іншого боку – попередити українців, що вони мають зробити частину роботи, і якщо вони не зроблять цю частину роботи ми не зможемо посилювати цю угоду", - додав він.

Третя поправка, за словами Северіна, пропонує доручити Єврокомісії та Раді ЄС інформувати про хід переговорів не лише комітет з питань закордонних справ Європарламенту, але Європарламент в цілому, і, зокрема, делегацію по зв’язках з Україною.

Северін зазначив, що ці поправки поки не підтримуються доповідачем Камінським, а тому комітет з питань закордонних справ визначатиметься по цих поправках голосуванням у вівторок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування