Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович дав постраждалим від посухи розстрочку на поповнення казни

Вівторок, 5 червня 2007, 08:57

Кабінет міністрів доручив Державній податковій адміністрації за узгодженням з Міністерством фінансів надати аграріям, які постраждали від засухи в квітні-травні цього року, розстрочку у сплаті платежів до державного бюджету.

Про це йдеться в постанові "Про невідкладні заходи зі зменшення негативного впливу засухи і забезпечення формування ресурсів зерна урожаю 2007 року" від 4 червня.

Цю постанову прийнято "з метою вжиття невідкладних заходів щодо зменшення впливу посухи та забезпечення продовольчої безпеки", сказано в преамбулі.

У цій постанові Кабмін також рекомендує місцевим органам влади дати розстрочку потерпілим від засухи аграріям в сплаті платежів до місцевих бюджетів.

Крім того, міністерствам аграрної політики, з питань надзвичайних ситуацій, економіки, фінансів та іншим причетним відомствам доручено визначити у двотижневий строк фактичні обсяги збитків, завданих унаслідок посухи, та подати Кабміну пропозиції щодо їх часткового відшкодування.

Також постанова уряду погоджує формування Аграрним фондом державного продовольчого резерву в обсязі 710 тис. тонн продовольчого зерна врожаю 2007 року шляхом запровадження державних форвардних закупівель зерна на організованому аграрному ринку та закупівлі, не пов’язаної з державним ціновим регулюванням, через Аграрну біржу.

Крім того, постанова передбачає розробку і впровадження низки інших невідкладних заходів для подолання наслідків посухи.

Як відомо, у понеділок президент Віктор Ющенко звернувся з листом до прем’єр-міністра Віктора Януковича, яким звертає увагу на ситуацію, що склалася на ринку зерна в Україні через несприятливі погодні умови.

Крім того, Ющенко у вівторок здійснить робочу поїздку до Миколаївської, Кіровоградської та Херсонської областей, де огляне найбільш постраждалі від посухи райони і особисто ознайомиться з ситуацією.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування