Полтавська міліція вимагає від свого губернатора вибачень

Вівторок, 5 червня 2007, 10:50

Колегія управління внутрішніх справ у Полтавській області вимагає від глави Полтавської обладміністрації Валерія Асадчого спростування інформації про причетність міліції до нападу на в.о. голови Полтавської райадміністрації Сергія Антонюка.

З відповідним позовом колегія звернулася до Київського райсуду Полтави, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на управління МВС у Полтавській області.

У позові вказується, що 29 травня 2007 року під час прес-конференції Асадчев, відповідаючи на питання журналістів щодо розслідування нападу на в.о. голови Полтавської райадміністрації, негативно охарактеризував діяльність органів внутрішніх справ і допустив низку образливих висловлень, що принижують ділову репутацію міліції.

"Зокрема, з його вуст пролунала теза про причетність працівників міліції до розбійного нападу на Сергія Антонюка, про здійснення нападу "під парасолькою міліції" і неадекватність дій міліції по розкриттю злочину", - йдеться у позові.

Крім того, міліція вимагає зобов'язати главу області спростувати зазначену інформацію на прес-конференції перед журналістами і представниками УМВС у Полтавській області й офіційно вибачитися, а також відшкодування судових витрат.

Як відомо, 18 травня вночі був побитий в.о. глави Полтавської райадміністрації, лідер Полтавської райорганізації Української народної партії Антонюк. Він був госпіталізований із травмами, забитими місцями і струсом головного мозку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування