Черновецький не дасть Тимошенко похитнути його "острів стабільності"

Вівторок, 5 червня 2007, 11:24

Рішення міжпартійного з'їзду Блоку Юлії Тимошенко щодо припинення повноважень деяких депутатів фракції БЮТ у Київраді не відповідає вимогам чинного законодавства, заявляє мер Києва Леонід Черновецький.

Про це повідомляє прес-служба Київміськдержадміністрації.

За словами Черновецького, рішення з’їзду БЮТ не може бути виконане, оскільки при його ухваленні було навмисно проігноровано ухвали різних судів про заборону всім вищим керівним органам партій та блоків до ухвалення рішень в адміністративних справах вчиняти будь-які дії щодо відкликання та дострокового припинення повноважень депутатів місцевих рад.

Крім того, на думку мера, вищим керівним органом БЮТ порушено вимоги статті 6 закону "Про виконавче провадження", згідно з якою вимоги державного виконавця щодо виконання рішень і ухвал є обов'язковими для усіх органів, організацій, посадових осіб, громадян та юридичних осіб на території України, а невиконання законних вимог державного виконавця тягне за собою відповідальність згідно із законом.

"Тобто рішення про припинення повноважень деяких депутатів фракції БЮТ у Київраді прийнято поза межами закону та не може бути виконано", - сказав Черновецький.

Крім того, він заявляє, що Київрада – це "єдиний острів стабільності серед головних виконавчих систем в Україні, і жодні заяви та рішення політиків, у тому числі Юлії Тимошенко, не зможуть його похитнути".

"У Києві буде порядок, – за це я ручаюсь особисто", – заявив мер.

Як відомо, 2 червня міжпартійний з’їзд БЮТ достроково припинив повноваження депутатів Київради, які були обрані від блоку, але перейшли в інші фракції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...