Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЦВК лежить маса заяв охочих стати депутатами замість Тимошенко і Ко?

Вівторок, 5 червня 2007, 11:58

Станом на вечір понеділка в Центральну виборчу комісію не надходили документи з'їздів блоків "Наша Україна" і БЮТ про дострокове припинення повноважень народних депутатів.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Разом з тим він не зміг сказати, чи не надійшли ці документи станом на ранок вівторка.

Магера також відзначив, що ЦВК не має відношення до дострокового припинення повноважень депутатів за рішенням з'їздів партій (блоків) у випадку виходу або невходження у фракцію.

"Це винятково право з'їздів. Це конституційна норма і нас просто доводять до відома", - додав він.

Він також відзначив, що в ЦВК є багато заяв від кандидатів про реєстрацію їх народними депутатами замість депутатів , що склали достроково повноваження.

Разом з тим, за його словами, ЦВК буде комплексно розглядати такі питання. Зокрема, для цього необхідні всі судові рішення, а також необхідно ретельно вивчити рішення з'їздів.

"Це таке рішення (реєстрація народними депутатами наступних за списком кандидатів), що не вимагає швидкого ухвалення рішення, оскільки помилка буде дорого коштувати", - підкреслив заступник глави ЦВК.

Тим часом представник БЮТ у Центральній виборчій комісії Сергій Сас повідомив, що Блок Юліи Тимошенко передав документи з'їзду про дострокове припинення повноважень народних депутатів керівникові Верховної Ради в понеділок о 18.10.

За його інформацією блок "Наша Україна" також у понеділок передав аналогічні документи. Сас також повідомив, що БЮТ поки не передавав ці документи в ЦВК.

На його думку, станом на вівторок Верховна Рада вже "неправомочна як орган державної влади".

Сас також нагадав, що рішення ЦВК про обнулення списку БЮТ на підставі міжпартійного з'їзду блоку оскаржено в Печерськом суді кандидатом у депутати Олександром Вєтровим, що проходить у непрохідній частині списку під номер 272.

За його позовом Печерський районний суд визнав незаконним дане рішення ЦВК і поставив за обов'язок комісії скасувати його.

Рішення Печерського суду БЮТ оскаржив в Адміністративному суді Києва, де скарга і знаходиться зараз на розгляді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування