БЮТ наполягає, що Мороз їм для розпуску не потрібний

Вівторок, 5 червня 2007, 13:16

Блок Юлії Тимошенко наполягає, що з дня прийняття рішення міжпартійним з'їздом повноваження усіх депутатів від блоку достроково припиненні.

Про це йдеться в повідомленні БЮТ, поширеному у вівторок.

Так в документі зазначається, що 103 заяви депутатів про вихід з фракції є "конституційною підставою до дострокового припинення повноважень народного депутата України".

"Така процедура робить неможливим втручання Верховної Ради (парламентської більшості) в процедуру припинення повноважень депутатів", - наголошується в заяві і додається, що повноваження припиняються з дня прийняття рішення вищим керівним органом політичної партії або виборчого блоку політичних партій.

"Юридична процедура дострокового припинення повноважень 103 народних депутатів України від Виборчого блоку "Блок Юлії Тимошенко" повністю завершена", - наголошується в документі.

Водночас БЮт підкреслює, що 26 депутатів БЮТ, які не писали заяви про вихід з фракції також були позбавленні повноважень.

"Підставою для рішення Міжпартійного з‘їзду про вихід цих 26 депутатів з фракції стало те, що вони фактично припинили брати участь у її роботі. Ці депутати увійшли до складу коаліції більшості парламенту, зрадивши виборців і депутатську фракцію БЮТ", - зазначається в повідомленні.

"Встановивши факт виходу зі складу фракції БЮТ, з’їзд, керуючись положеннями ч 6. статті 81 Конституції, прийняв рішення про дострокове припинення повноважень цих депутатів", - зазначено в документі.

"Положення частини третьої статті 8 Конституції України передбачає принцип прямої дії конституційних норм. На основі цієї статті Міжпартійний з‘їзд застосував норму Конституції про дострокове припинення повноважень депутата, передбачене ч. 6 статті 81 Конституції", - зазначається в повідомленні.

Заяви не писали Валерій Чичков, Володимир Олійник, Олег Антіпов, Олексій Данілов, Максим Луцький, Михайло Зубець, Василь Хмельницький, Інга Вершиніна, Володимир Зубик, Олександр Єдін, Дмитро Крючков, Павло Лебедєв, Володимир Толстенко, Михайло Гладій.

Також заяви не писали Володимир Ткаченко, Дмитро Видрін, Володимир Куренной, Олександр Борзих, Олег Надоша, Сергій Сінченко, Сергій Потімков, Любов Стасів, Олександр Ковтуненко, Сергій Поліщук, Олена Вітенко, Микола Замковенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...