Кириленко звинувачує Мороза у дезінформації та створенні лже-фракції

Вівторок, 5 червня 2007, 14:54

Лідер "Нашої України" В'ячеслав Кириленко спростовує інформацію про те, що нібито частина депутатів від "Нашої України" відкликали свої заяви про складення депутатських повноважень.

"Хотів би спростувати усі заяви, які лунають сьогодні з боку колишньої правлячої коаліції про нібито відкликання заяв про вихід із фракції та складення депутатських повноважень народними депутатами від "Нашої України", - цитує слова Кириленка прес-служба блоку.

"Такі відомості не відповідають дійсності. Жоден народний депутат п'ятого скликання, котрий писав таку заяву, не відкликав її. І тому міжпартійним з'їздом блоку "Наша Україна" 2 червня було прийняте рішення про дострокове припинення повноважень народних депутатів", - заявив він.

Кириленко нагадав, що рішення з'їзду було направлене до Верховної Ради, ЦВК та президента.

"Таким чином, Верховна Рада від дати прийняття з'їздом рішення, відповідно до статті 82 Конституції, є неповноважною, оскільки вона втратила 150 народних депутатів", - заявив лідер "Нашої України".

"Рішення з'їзду є остаточним і не підлягає будь-якому затвердженню ані ЦВК, ані Конституційним Судом, ані президентом", - наголосив він.

Водночас Кириленко заявив про те, що "відбувається масштабна кампанія із дезінформації громадськості, ініціатором якої є Олександр Мороз".

"Зараз головне для них – заплутати громадян України, створити ситуацію невизначеності. А тим часом - шляхом інтриг – "протягнути" в сесійну залу парламенту кандидатів у народні депутати від ПППУ, створити лже-фракцію "Наша Україна" у Верховні Раді і, таким чином, повністю узурпувати владу в країні", - зазначив Кириленко.

"Категорично заявляємо: цей план не пройде. Зараз йде судова процедура оскарження рішень колишньої ЦВК і ми сподіваємося, що новий склад ЦВК утримається від будь-яких рішень з приводу реєстрації народними депутатами зі списку, який на сьогодні скасований", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування