Мороза попросили вгамуватися і не кричати "лови злодія!"

Вівторок, 5 червня 2007, 15:06

Член "Нашої України" Юрій Ключковський вважає, що коаліція готується до фальсифікації та зриву дострокових виборів до парламенту.

"В устах Мороза звинувачення опозиції в фальшуванні виборів звучить, принаймні, як блюзнірство", - цитує слова Ключковського прес-служба блоку.

"Адже він знає, наскільки принциповим для "Нашої України", для президента є недопущення фальсифікації виборів", - додав він.

"Ми маємо усі підстави думати, що зрив виборів і їх фальсифікація готуються зі сторони коаліції. На це направлена і частина змін до закону про вибори, які "антикризовики" нав'язали", - заявив Ключковський.

"Це стосується і дозволу голосувати вдома за значно полегшеною процедурою, і порогу явки виборців, і заборони голосувати людям, які їздили за кордон і повернулися незадовго до виборів тощо", - пояснив він.

Ключковський також нагадав, що в дільничних комісіях коаліція буде мати більшість: "Рівне представництво парламентських сил значить, що з п'ятнадцяти вони матимуть дев'ять людей, а у нас буде лише шестеро".

"Їм треба, в першу чергу, подивитися на себе і перестатися займатися давно відомим прийомом, коли злодій кричить: "Лови злодія!", - додав представник "Нашої України".

Як відомо, у понеділок голова Верховної Ради Олександр Мороз заявив, що на даний момент відбувається підготовка до фальсифікації дострокових парламентських виборів.

Крім того Ключковський звернув увагу на введення змінами до закону про вибори народних депутатів норми про 50% явку виборців.

"У нас завжди явка виборців була вищою 50%. Більше того, у зв'язку з тим, з нашого кримінального законодавства були виключені положення про відповідальність за заклик до бойкоту виборів, оскільки бойкот неможливий за відсутності порогу явки", - зазначив член "Нашої України".

"І в цих умовах вводити цю норму про 50% явку – це закладення інструменту зриву виборів за допомогою бойкоту. Якщо в 10 або 12 областях вибори не провести, то дійсно можна забезпечити явку менше 50%", - пояснив він.

Крім того, Ключковський зазначив, що у разі неявки виборців і подальшого визнання виборів такими, що не відбулися, законодавство не регулює можливості проведення повторних виборів.

"Це дуже серйозна міна, і мені б дуже не хотілося, щоб таким чином восени у нас відбулося різке загострення політичної кризи. Але якщо деякі безвідповідальні політики підуть цим шляхом, на жаль, цей варіант можливий", - наголосив депутат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування