Ющенко зізнався, що видав указ для констатації факту

Вівторок, 5 червня 2007, 17:30

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Верховна Рада не є повноважною після складання депутатами від опозиції своїх повноважень.

"Верховна Рада неповноважна, я у своєму указі просто констатую факт припинення її повноважень у зв'язку з виходом з неї третини депутатів", - заявив Ющенко журналістам у вівторок у Херсонській області, відповідаючи на питання про подальшу долю парламенту в зв'язку з підписанням нового указу від 5 червня.

Президент також відзначив, що призначення дати виборів на 30 вересня відповідає всім досягнутим раніше домовленостям між учасниками політичної кризи в країні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 5 червня Ющенко підписав указ про проведення позачергових виборів у Верховну Раду 30 вересня 2007 року.

Відповідно до указу, Центральна виборча комісія повинна забезпечити підготовку і проведення в 60-денний термін до 30 вересня позачергових виборів у Верховну Раду. Таким чином, виборча кампанія в Україні повинна розпочатися 30 липня.

Іншим указом визнані такими, що втратили силу: указ від 26 квітня про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 24 червня, укази від 29 травня, 31 травня і 1 червня, що припиняли на кілька днів дію указів щодо розпуску парламенту і пролонгували дату повноважень Ради.

Як повідомляє прес-служба, ці укази опубліковані 5 червня в "Офіційному віснику президента України".

У той же час голова Верховної Ради Олександр Мороз назвав сумнівним новий указ президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування