Мороз пророкує відступ "Нашої України", БЮТ і попадання до КС

Вівторок, 5 червня 2007, 18:52

Голова Верховної Ради Олександр Мороз не виключає, що в середу на пленарному засіданні парламенту деякі депутати від БЮТ і "Нашої України" відкличуть свої заяви про вихід із фракцій.

Таку думку він висловив у вівторок в інтерв'ю журналістам після закінчення зустрічі з першим заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Джоном Ліпскі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, завтра деякі депутати зроблять свої заяви, виступаючи тут (у парламенті)", - сказав Мороз.

Водночас спікер відмовився назвати точну кількість депутатів, що написали заяви про вихід із фракцій, оскільки, за його словами, процес розгляду даних заяв у секретаріаті парламенту ще не завершений.

Крім того спікер висловив припущення, що третій указ президента від 5 червня про призначення дати позачергових парламентських виборів на 30 вересня може стати предметом розгляду в Конституційному Суді.

"Я думаю, це (третій указ президента про призначення позачергових парламентських виборів) є темою для Конституційного Суду", - сказав Мороз.

При цьому спікер відзначив, що підставами для розгляду цього указу в КС, як і для попередніх указів про розпуск парламенту, є припинення роботи Верховної Ради й оголошення позачергових парламентських виборів.

Мороз додав, що протягом двох останніх місяців навколо попередніх указів президента про розпуск парламенту відбувалися гострі дискусії.

З цієї причини, за словами спікера, КС повинен ухвалити рішення з цього питання, "щоб запобігти подібним явищам надалі".

Разом з тим він висловив думку, що КС повинен сам визначитися з даного приводу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування