Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить КС розібратися з самим собою

Вівторок, 5 червня 2007, 19:22

Президент Віктор Ющенко просить Конституційний Суд привести своє рішення щодо порядку призначення та звільнення суддів з адміністративних посад у відповідність із законом та регламентом.

Про це йдеться у листі глави держави до КС від 4 червня, повідомляє прес-служба президента.

Своє прохання Ющенко пояснює необхідністю "усунення будь-яких сумнівів у легітимності" даного рішення КС.

Президент додає, що зазначене рішення "прийняте з порушенням закону та регламенту КС, оскільки в судових засіданнях брала участь звільнена з посади судді КС особа – при відсутності будь-яких рішень судів про поновлення її на посаді".

"Таким чином, голосування, прийняття та оприлюднення рішення КС відбувалося "на тлі порушення закону та регламенту суду", - переконаний Ющенко.

Відтак, зазначається в листі, рішення Конституційного Суду від 16 травня 2007 року не може вважатися законним, легітимним, а отже таким, "що породжує відповідні правові відносини, оскільки приймалося із порушенням встановленої законом процедури".

Як відомо, 16 травня КС визнав неконституційним право президента призначати та звільняти суддів з адміністративних посад у судах загальної юрисдикції.

Крім того раніше президента видав укази про звільнення з посад суддів КС Сюзанни Станік, Валерія Пшеничного та Володимира Іващенка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування