У Ющенка підкреслюють, що рішення Ради вже не будуть - "у життя"

Середа, 6 червня 2007, 09:36

Радник президента Віктора Ющенка з правових питань Степан Гавриш стверджує, що президент не підпише жодних рішень, прийнятих нинішнім складом Верховної Ради, оскільки вона перестала бути легітимною.

"ВР перестала бути повноважною, правоздатною, і тому збори, що зараз відбуваються, і рішення не будуть підписані президентом", - цитує його "Дело" з посиланням на УНІАН.

Гавриш зазначив, що зараз усім політичним силам, присутнім у Верховній Раді, потрібно зосередитися "у напрямку руху до виборів".

Реклама:

Водночас, він не виключає, що знайдуться окремі парламентарії, що будуть заявляти про свої повноваження і відстоювати їх.

Відповідаючи на запитання щодо формування нової політичної еліти шляхом дострокових парламентських виборів, Гавриш сказав, що, на його думку, це навряд чи відбудеться під час цих парламентських виборів, зокрема через те, що зараз немає відділення влади від бізнесу.

У той же час Гавриш припустив, що формування такої еліти може відбутися під час наступних президентських виборів.

ВІДЕО ДНЯ

Разом з тим, продовжуючи тему розподілу владних повноважень після 30 вересня, Гавриш висловив переконання, що Ющенко докладе максимум зусиль для того, щоб новий склад Верховної Ради і української влади в цілому не носив "конфліктний характер".

Крім того, за словами Гавриша, наступною задачею президента і політичних сил, у тому числі після виборів, буде не тільки тема формування бюджету, але і, в першу чергу, тема внесення змін до Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування