Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз знову вирішив, що виборів поки не буде

Середа, 6 червня 2007, 11:14

Спікер Олександр Мороз заявляє, що позачергові парламентські вибори не можуть відбутися до того часу, поки не буде юридичних підстав для припинення повноважень Верховної Ради 5 скликання.

"Процесу позачергових виборів до парламенту обов’язково має передувати дострокове припинення президентом повноважень Верховної Ради, при чому виключно за наявності випадків, передбачених самою Конституцією", - сказав Мороз на засіданні парламенту у середу.

За його словами, з виданням указу президента про проведення дострокових виборів 30 вересня виникла суперечність, передбачену статтею 72 Конституції, про те, що указ починає діяти з моменту його ухвалення.

"Тобто через 2 місяці треба проводити вибори, а їх не можна провести, бо закон, який ми ухвалили, передбачає по суті початок виборчої кампанії з 1 серпня", - сказав Мороз.

"У будь-якому разі вибори не можуть відбутися без опублікування указу про припинення повноважень Верховної Ради", - додав він.

Крім того, на думку Мороза, президент, видавши цей указ, вийшов за межі своїх повноважень "і довільно взяв до свого відання визначення легітимності Верховної Ради", оскільки в указі сказано про неможливість виконання парламентом своїх повноважень, оскільки дві третини депутатів склали свої повноваження.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування