Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ НЕ ВВАЖАЄ ПАРЛАМЕНТ РОЗПУЩЕНИМ

Середа, 6 червня 2007, 11:16

Прем’єр Віктор Янукович вважає нинішню Верховну Раду легітимною попри указ президента, який визнав її неповноважною та призначив вибори на 30 вересня.

"Верховна Рада легітимна, поки не буде остаточного рішення чи роз’яснення Конституційного суду", - сказав Янукович журналістам.

На питання, чи буде уряд виконувати доручення президента профінансувати вибори, Янукович відповів: "Обов’язково. Як записано в законі".

Він також уникнув відповіді на питання, чи буде оскаржено третій указ Ющенка у Конституційному суді.

"Ми не оскаржували жоден указ. Цим питанням займається Верховна Рада, і цей процес іде в конституційному руслі", - сказав Янукович.

На питання, чи піде уряд у відпустку на час виборів, Янукович сказав: "Все буде відбуватися відповідно до закону".

Водночас прем'єр зазначив, що підписання указу про проведення дострокових виборів на 30 вересня свідчить про виконання президентом домовленостей, досягнутих 27 травня, повідомляє УНІАН.

Разом з тим Янукович вважає, що в указі слід було б вказати дату, з якої він набуває чинності: "Швидше за все, в указі має бути пункт, що він набуває чинності з такого-то числа".

"Він (президент) практично виконав всі домовленості, які були зроблені в заяві. Але що стосується юридичних тлумачень, як це треба було зробити, - це справа президента і його департаменту", - додав прем'єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування