БЮТ у Раді готує заміну Тимошенко

Середа, 6 червня 2007, 12:15

Депутат від БЮТ Микола Замковенко збирається працювати в парламенті далі і зберегти у Верховній Раді фракцію БЮТ.

"Я був і є членом фракції БЮТ. І виходити з неї не збираюся... Переконаний, що відмовляться від своїх заяв про вихід із фракції ще депутатів 25-30. Виберемо лідера і будемо працювати", - сказав він в інтерв'ю Газеті "24".

На запитання, хто може бути лідером фракції крім Юлії Тимошенко, Замковенко відповів: "Не знаю".

"Юлії Володимирівні ще потрібно скласти повноваження. Вона ж не відкликала свою заяву, виходить, потрібно пройти всю процедуру. До речі, говорять, що її заява написана чужою рукою – тільки підпис її", - зазначив він.

"Вони (лідери "Нашої України" і БЮТ) кажуть, що в них 169 заяв, хоча мені відомо, що в цьому плані в них є проблеми. Я вам більше скажу, кажуть, що не знаходять заяву Йосипа Вінського", - додав Замковенко.

При цьому він висловив думку, що "вибори не відбудуться, не набереться 151 заяви", і додав, що "у "Нашої Україні" є велика проблема з обнуленням списків".

Водночас, Замковенко підтвердив, що члени БЮТ писали заяви колективно на засіданні фракції.

"Коли президент Віктор Ющенко 2 квітня видав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, я написав заяву, як і усі. Це було числа 18-го квітня", - розповів він.

"Але коли почалися звільнення суддів Конституційного Суду, я побачив, що секретаріат президента діє поза правовим полем, тоді я і відкликав заяву про вихід із фракції БЮТ", - додав депутат.

За словами Замковенка, "причина відкликання заяви не в образі".

"Тверезо оцінюючи ситуацію в Україні, я не бачу виходу з неї шляхом проведення позачергових виборів. Переконаний, що конфігурація сил не зміниться. Ціль позачергових виборів одна – позбавити Мороза посади голови Верховної Ради", - сказав він.

Замковенко також наголосив, що він "діючий народний депутат України і не бачив документа", який би позбавив його депутатського мандата.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News