Для України Путін - не указ

Середа, 6 червня 2007, 13:39

Україна орієнтується на характеристику щодо розвитку демократичних процесів, дану на засіданні ПАРЄ.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий, коментуючи заяву Путіна про тиранію в Україні.

"Ми знаємо чітку характеристику, того що відбувається в Україні, яка була зроблена ПАРЄ", - заявив він.

"І суть цієї позиції – що в Україні демократія не в кризі. В Україні є кризова ситуація з функціонуванням певних демократичних інститутів", - сказав він, додавши, що вважає подібну оцінку абсолютно адекватною і такою, на яку має орієнтуватися Україна.

На уточнююче питання, що, можливо, Путін так пожартував, він відповів:

"Я думаю, що навіть якщо це був жарт, то жарт на рівні президента будь-якої держави завжди має певні офіційні наслідки".

Коментуючи результати зустрічі президента Віктора Ющенка з послами, зокрема відповідаючи на питання, як вони сприйняли позицію президента, він зазначив, що коментарів не було.

"Ми маємо ситуацію, коли це є питання факту. Президент доводить офіційну позицію української держави, яку вони зобов’язані сприйняти", - сказав Чалий.

Відповідаючи на питання, що буде, якщо прем’єр збере дипломатів з протилежною заявою, наприклад, що Верховна Рада легітимна, він сказав, що президент як глава держави відповідно Конституції і "як особа, яка здійснює зовнішньополітичну діяльність, є вищою посадовою особою, яка має право офіційно формувати і офіційно висловлювати позицію України".

***

10 червня Ющенко, за словами Чалого, візьме участь у неформальному саміті лідерів країн СНД у Санкт-Петербурзі (Росія), повідомляє УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування