Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко подарував депутатам чергове вето на їх статус

Середа, 6 червня 2007, 19:08

Президент Віктор Ющенко застосував право вето до змін до закону "Про статус народного депутата", проголосованого 29 травня 2007 року.
Про це повідомляє прес-служба президента.

Зміни передбачали розширення прав народного депутата щодо участі у роботі тимчасових комісій Верховної Ради шляхом надання йому можливості брати участь одночасно у роботі однієї тимчасової спеціальної та однієї тимчасової слідчої комісії.

При цьому пропонована редакція частини другої статті 14 Закону передбачає зазначене право для народного депутата, який не входить до складу депутатських фракцій.

Натомість президент пропонує викласти статтю 1 закону, що надійшов на підпис, у такій редакції:

"Народний депутат за погодженням з відповідною депутатською фракцією може бути обраний членом одного комітету Верховної Ради України і бути одночасно членом однієї тимчасової слідчої та однієї тимчасової спеціальної комісії. При цьому Верховна Рада України забезпечує пропорційне обрання народних депутатів до складу відповідних комітетів".

Водночас президент пропонує доповнити закон положеннями, які б передбачали приведення у відповідність із вимогами Конституції інших норм закону, за якими народний депутат має право вільно вийти зі складу депутатської фракції або не входити до жодної зареєстрованої депутатської фракції, статей 6, 13, 14, 18, 24 та 28 щодо участі народних депутатів України у роботі депутатських груп.

Пропозиції президента під час розгляду зазначеного закону на пленарному засіданні Верховної Ради України представлятиме представник президента у Верховній Раді України Роман Зварич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...