Плющ попереджає Януковича про особисту відповідальність за енергоконтракти

Четвер, 7 червня 2007, 10:51

Секретар РНБО Іван Плющ закликає Кабінет міністрів призупинити підписання стратегічних документів, які є сумнівними з точки зору забезпечення енергетичної безпеки країни.

Особливо це стосується відносин у ядерній галузі, постачання і транспортування енергоносіїв, питань ринку електроенергії, повідомляє прес-служба президента.

За словами Плюща, найближчим часом відбудеться засідання РНБО, на якому буде визначено цілі на напрямки посилення енергетичної безпеки України, окреслено стратегічні інтереси держави в цій сфері.

"Саме результати засідання в подальшому мають стати основою у підписанні міжурядових та міждержавних документів стратегічного характеру в енергетиці", – наголосив секретар РНБО.

Він зазначив, що оскільки президент за Конституцією здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави, усі переговори і підписання документів мають вестися у відповідності до директив, виданих главою держави.

"Кабінет міністрів має забезпечити вчасну і належну підготовку проектів таких директив", – наголосив секретар РНБО.

Плющ також попередив чиновників про персональну відповідальність у випадку підписання документів, що суперечитимуть національним інтересам України або загрожуватимуть її енергетичній безпеці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування