Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі радять Ющенку задуматися про наслідки "авантюрного експерименту"

Четвер, 7 червня 2007, 13:33

Заява президента Росії Володимира Путіна про розвиток "тиранії" в Україні означає, що Україна може втратити довіру не тільки Росії, але й інших стратегічних партнерів.

Про це в четвер із трибуни Верховної Ради заявив депутат від Партії регіонів Микола Комар.

"Заява Путіна не може не насторожувати. Це знак того, що Україна може втратити довіру не тільки Росії, але й інших стратегічних партнерів у силу непрогностичності політичного розвитку і непередбачуваності дій", - цитує його прес-служба Партії регіонів.

У той же час, за словами Комара, "виділяти із загального контексту точку зору Путіна і висувати її на щит антиросійської істерії - нерозумно і безглуздо".

"Україна живе не в ізольованому середовищі... Ми з повагою прийняли думку і рекомендації ПАРЄ, Європарламенту, чиновників Євросоюзу, глав інших держав...", - зазначив він.

За словами "регіонала", "Росія зацікавлена в стабільній, прогнозованій як короткостроковій, так і довгостроковій ситуації в Україні – у цьому ж зацікавлена і Європа".

"Не треба забувати, що 80% енергопоставок у Європу проходять через територію України. Тому не варто вишукувати і призначати зовнішнього ворога. Україна сама має продемонструвати себе країною, що вміє в будь-яких складних політичних ситуаціях знаходити зважене, розумне рішення, що лежить винятково в правовому полі", - підкреслив Комар.

"Керування тільки політичними рішеннями – це крок до постійної зміни пріоритетів, до нестабільності і, відповідно, до економічної неспроможності країни", - зазначив Комар, додавши, що і Євросоюз, і США, і Росія "завжди підкреслювали пріоритетність знаходження правового виходу з політичної кризи".

При цьому він наголосив, що "тільки перебування в рамках законів робить країну прогнозованою для світу, для інвесторів, дає перспективу в загальносвітових економічних і політичних процесах".

"Дозволивши собі вийти за рамки законів і Конституції, шансів повернутися з неправової вседозволеності буде дуже мало, тому що спокуса усе повторити, у випадку іншої несприятливої ситуації, занадто велика", - заявив Комар.

"Не варто видавати за велике досягнення демократії політично авантюрний експеримент, що може надовго вибити країну з нормального поступального розвитку, логіки здорового глузду і поступового нарощування потенціалу", - зазначив він.

Комар вважає, що президенту й опозиції, "варто задуматися про вірність обраних методів ведення політичної боротьби, коли в боротьбі за "чистоту політичного експерименту" перспективи економічного розвитку і довгострокові інвестиційні програми".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...