Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Цушка кажуть, що після матчу "Динамо-Шахтар" в лікарні опинився "Беркут"

Четвер, 7 червня 2007, 13:47

Дії співробітників міліції під час футбольного матчу “Динамо” (Київ)-“Шахтар” в цілому відповідали закону, однак в окремих випадках працівники органів внутрішніх справ діяли не адекватно ситуації, яка склалася.

Такий висновок було зроблено за результатами службового розслідування, проведеного МВС, заявив начальник Департаменту зв’язків із громадськістю МВС Костянтин Стогній.

Він зазначив, що за допущені недоліки у підготовці проведення матчу та охорони громадського порядку наказом МВС до дисциплінарної відповідальності (в тому числі попередження про неповну службову відповідальність та догани) притягнуто 12 посадових осіб органів внутрішніх справ, в тому числі 2 співробітники спецпідрозділу "Беркут", які кийками побили дівчину.

Стогній наголосив, що службове розслідування цього інциденту проводилось ретельно, і навіть ті висновки, які були зроблені стосовно дій своїх підлеглих керівниками територіальних відділень міліції, були скасовані за м’якістю.

Водночас він висловив здивування, що подія на стадіоні набула такого розголосу. Зокрема, він зазначив, що, за даними служби швидкої медичної допомоги, ні в день інциденту, ні в інші після нього дні ніхто з присутніх на стадіоні за медичною допомогою не звертався.

Однак, за словами Стогнія, внаслідок конфлікту 18 працівників міліції звернулися за медичною допомогою, 7 з них були госпіталізовані.

У свою чергу присутній на прес-конференції заступник міністра внутрішніх справ Микола Куп’янський наголосив, що не менша відповідальність за те, що сталося, лежить і на керівництві стадіону, яке допустило прохід через ворота без поверхового огляду близько 3 тис. вболівальників, які пронесли із собою небезпечні для оточуючих предмети.

Він також висловив жаль, що ця подія набула політичного характеру, оскільки дехто, за його словами, намагався перекласти вину на окремих посадових осіб МВС.

Як відомо, 27 травня під час футбольного матчу “Динамо”-“Шахтар” сталися зіткнення між “Беркутом” і фанатами “Динамо”.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування