Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз просить дипломатів вважати його легітимним

Четвер, 7 червня 2007, 14:36

Верховна Рада звернулася до дипломатів з заявою, в якій підтверджує свою легітимність.

Звернення підтримали 253 депутати. В ньому наголошується, що повноваження Верховної Ради припиняються лише в день присяги депутатів наступного скликання.

"Жодних підстав для проголошення парламенту неповноважним на сьогоднішній день немає. Більше того, президент за конституцією не наділений правом встановлювати факт неповноважності Верховної Ради", - вказується в заяві, яку зачитав спікер Олександр Мороз.

Мороз також відзначив, що перед цим були "дві неконституційні спроби припинення президентом повноважень ВР, які його зусиллями були виведені з конституційного контролю".

"Такі неконституційні дії не можуть бути сприйняті в країні, де визнаються демократичні цінності, діє верховенство права, а також навряд чи зустрінуть розуміння з боку європейської спільноти", - йдеться в заяві.

Мороз також заявив, що Верховна Рада продовжує роботу в конституційному складі згідно з домовленостями досягне ними 27 травня.

Він також відзначив, що через місяць в Києві буде парламентська асамблея ОБСЄ, за організацію роботи якої відповідає парламент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування