У "Нашій Україні" через суддів підуть до Медведька

Четвер, 7 червня 2007, 17:38

"Нашоукраїнець" Микола Оніщук наполягає на притягненні до відповідальності окремих представників Вищої ради юстиції за подання на звільнення трьох суддів Печерського райсуду Києва.

Про це він заявив, коментуючи звернення суддів Печерського райсуду до Генеральної прокуратури з проханням порушити кримінальну справу за фактом втручання окремих політичних сил, зокрема Верховної Ради та Вищої ради юстиції, в діяльність суду.

Оніщук вважає за доцільне провести надзвичайний з’їзд суддів усієї країни. “Ми очікуємо з цього приводу активної позиції Верховного суду, Ради суддів України, тому що це вже є загрозою конституційному ладу держави”, - сказав він.

“Ми також переконані, що оновлена Генеральна прокуратура відреагує на звернення, зокрема, ми певні надії покладаємо на першого заступника генерального прокурора Віктора Шемчука, які зможуть через відповідні засоби прокурорського реагування в тому числі, притягнути до відповідальності окремих представників Вищої ради юстиції”, – додав Оніщук.

Він також вважає неправомірним рішення Верховної Ради про звільнення Світлани Волкової з посади судді Печерського районного суду Києва.

“Верховна Рада України, до речі, прийняла не тільки неправомочну постанову - це є абсолютно очевидно, оскільки дію рішення Оболонського суду зупинено і буквально справа декількох днів, щоб суддя поновилась на посаді. Мене більш турбує те, що у такий спосіб парламент виступає джерелом руйнації і правової, і судової системи, я б сказав так - джерелом деструктивних явищ у суспільстві”, - сказав Оніщук.

За його словами, нелегітимним є рішення і про обрання суддів.

“Я щиро жалкую, що судді, які сьогодні були в залі, ймовірно усвідомлюють, що вони перебувають у залі неправомочного парламенту, але разом з тим, як кажуть - вони маленькі люди і, я розумію, що їм було складно щось з цього приводу заявити. На жаль, рішення цих суддів, які будуть ухвалювати вироки, будуть такими, які не будуть створювати правових наслідків. Я думаю, що ми маємо просто вибачитися від імені парламенту за такий крок з боку сьогоднішніх народних депутатів”, - додав Оніщук.

Як відомо, у четвер Верховна Рада звільнила Світлану Волкову з посади судді Печерського районного суду Києва. Вона є однією з трьох суддів, які ухвалили рішення про незаконність рішення Конституційного Суду щодо заборони президенту призначати і звільняти голів та заступників голів судів загальної юрисдикції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...