Яценюк вирішив, що нон-ґрат вивчать експерти

Четвер, 7 червня 2007, 18:54

Україна пропонує російській стороні провести консультації на експертному рівні щодо заборони в’їзду громадян України та Росії на територію цих держав.

Про це йшлося на другому засіданні підкомітету з міжнародного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії під головуванням міністра закордонних справ України Арсенія Яценюка та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу МЗС.

"Учасники переговорів погодилися з необхідністю зняти політичний підтекст з цього питання, а також сприяти попередженню висловлювань політиків обох країн, які б суперечили дружнім відносинам України та Росії", - сказано у повідомленні.

Крім того, сторони детально обговорили низку питань двосторонніх відносин, зокрема, співпрацю у візово-консульській сфері, прикордонне співробітництво, питання розмежування морських кордонів в Азовському морі та Керченській протоці, врегулювання регіональних конфліктів, в т.ч. - придністровського, а також співпрацю в міжнародних організаціях і взаємодію у боротьбі з новими викликами та загрозами.

У рамках подальшого розвитку та поглиблення українсько-російського Договору про дружбу, співробітництво і партнерство російській стороні було передано низку проектів угод, спрямованих на його практичну реалізацію.

Зокрема, йдеться про розвиток торговельно-економічної співпраці, заохочення взаємних інвестицій, полегшення у перетині кордонів і розвитку транскордонного співробітництва.

Сторони також погодилися до 1 вересня ц.р. опрацювати Декларацію про зміст українсько-російського стратегічного партнерства.

Учасники засідання домовилися укласти двосторонню угоду про демаркацію сухопутної ділянки спільного державного кордону у формі обміну дипломатичними нотами. У цьому зв’язку російській стороні було передано відповідну дипломатичну ноту.

За результатами засідання міністри підписали спільний протокол і домовилися провести наступне засідання Підкомітету восени цього року в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування