Луценко каже, що консенсус знайдено, але...

П'ятниця, 8 червня 2007, 09:41

"Наша Україна", "Народна самооборона" та "Рух - Українська правиця" домовилися про квоти у виборчому списку єдиного блоку та про сфери впливу у майбутньому коаліційному Уряді.

Про це заявив лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко, повідомляє "5 канал".

"Ми домовилися про співвідношення наших депутатів у списку і повірте це було найлегшим запитанням. Цифри я не вповноважений розказувати, очевидно це стане відомим під час з'їзду. Але ми найшли повний консенсус і на цей момент стоять підписи всіх керівників блоків під компромісними цифрами. Вони приблизно відображають нинішні рейтинги, розклади цих політичних сил", - зазначив він.

Реклама:

Як повідомляється, "Народній самообороні" у новоствореному блоці, згідно з домовленостями, має відійти силовий блок.

Хто очолить блок, попередньо названий як "Союз демократичних сил", та скільки місць у прохідному списку отримає кожен з учасників блоку стане відомо після партійних з'їздів.

За словами Луценка, вони відбудуться на початку серпня.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас, як пише газета "Дело", основна дискусія між учасниками блоку останнім часом точилася саме навколо кількості місць у прохідній частині списку.

"Народна самооборона" наполягає на 30% для своїх лідерів і активістів. За словами одного з лідерів руху Тараса Стецьківа, вони виходять "з принципів електоральної ваги, з огляду на рейтинг кожного учасника" і за вихідні дані береться наступний рейтинг: "Наша Україна" – 9-10%, "Народна самооборона" – 5%, "Українська правиця" – 2%.

В абсолютному значенні кількість прізвищ у списку блоку і депутатських мандатів у Верховній Раді VI скликання при такому рейтингу має розподілитися в такий спосіб: "Наша Україна" – 49-51 осіб, "Народна самооборона" – 27-28, "Українська правиця" – 10-11.

При цьому, у "Нашій Україні" вважають, що Луценко занадто високої думки про можливості своєї політичної сили і пропонують йому не 30%, а 25% у списку блоку, що на 4-5 осіб менше.

Також не домовилися сторони і про те, хто очолить список: В'ячеслав Кириленко чи Юрій Луценко.

При цьому, як зазначає видання, Луценко має найбільший особистий рейтинг серед політиків з команди "Нашої України", а Кириленко – "погано знають люди".

Водночас, "Українська правиця" погодилася зі своєю часткою в списку. Прохідні 10 місць у їхній квоті зайняли Борис Тарасюк, Юрій Костенко, Анатолій Матвієнко, Василь Куйбіда, Іван Заєць, В'ячеслав Коваль, Олександр Слободян, Олександр Бондар і Мустафа Джемілєв.

Як відомо, у четвер "Наша Україна", "Народна самооборона" та "Українська правиця" парафували документи щодо створення єдиного виборчого блоку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування