Верховна Рада продовжує закручувати гайки суддям

П'ятниця, 8 червня 2007, 13:43

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію для з'ясування обставин прийняття Радою суддів рішень про призначення суддів на адміністративні посади і їх звільнення.

За прийняття постанови N3657 проголосував 251 депутат при необхідних 150, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Комісія повинна перевірити дотримання радою суддів законодавства і підготувати звіт про виявлені факти порушень.

У випадку якщо будуть порушення, комісія повинна внести в парламент пропозиції про порядок притягнення винних до відповідальності.

Главою комісії став депутат від фракції Партії регіонів Ігор Зварич, його заступником - депутат Лев Гнатенко (позафракційний, ПППУ).

Крім того, до складу комісії ввійшли ще 6 депутатів: від фракції Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко, Комуністичної і Соціалістичної партій.

Комісія повинна відзвітуватися про свою роботу перед парламентом у десятиденний термін, проте цей термін може бути продовжений при необхідності до 30 днів.

Як повідомлялося раніше, заступник міністра Кабінету Міністрів Олена Лукаш вважає неправомірними намір Ради суддів призначати і звільняти голів і заступників голів судів.

Рада суддів має намір призначати і звільняти голів і заступників голови судів.

Рада суддів призначила уже більш ста суддів на вакантні посади голів і заступників голови апеляційних і місцевих судів.

16 травня 53 депутата Верховної Ради звернулися в Конституційний Суд із проханням визначити конституційність частини 5 статті 20 закону "Про судоустрій України". Стаття 20 зазначеного закону називається "Порядок створення судів".

23 травня КС визнав неконституційним призначення і звільнення голів і заступників голів судів президентом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування