Довгий звинувачує Тимошенко в повному абсурді

П'ятниця, 8 червня 2007, 14:17

Провокуючи новий конфлікт у Київраді, БЮТ намагається відвести увагу громадськості від своїх проблем у Верховній Раді, вважає секретар Київради Олесь Довгий.

За його словами, заява керівника фракції БЮТ у Київраді Тетяни Меліхової про те, що депутати, що вийшли з фракції, зараз втратили свої депутатські повноваження і не можуть брати участь в сесії Київради є "повним абсурдом".

"Це демонструє або повну юридичну безграмотність БЮТ, або усвідомлене бажання порушити закон", - цитує секретаря Київради її прес-служба.

При цьому Довгий підкреслив, що рішення з'їзду БЮТ відносно депутатів Київради нелегітимне в зв'язку з існуванням як мінімум десяти заборон і рішень судів на подібні дії.

"Воно, думаю, буде оскаржено в суді, оскільки було ухвалене поза правовим полем і не може бути виконане", - підкреслив він.

"Лідери БЮТ не можуть не знати про це. Як і те, що прокуратура не здійснює нагляду за роботою місцевих рад у сесійному залі", - відзначив Довгий.

"Виходячи з цього, можна констатувати, що, створюючи черговий конфлікт у Київраді, "бютівці" хочуть перекласти свої проблеми з хворої голови на здорову. При цьому вони грубо використовують киян у своїх політичних ігрищах", - заявив секретар Київради.

Як відомо, БЮТ на з'їзді минулої суботи виключив із фракції 15 депутатів "зрадників", що перейшли в більшість Черновецького. Щодо депутатів місцевих рад діє імперативний мандат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування