Ющенко не хоче, щоб його били по голові, бо йому соромно

П'ятниця, 8 червня 2007, 14:38

Президент Віктор Ющенко позитивно оцінює можливість створення блоку "Нашої України", "Народної самооборони" та "Правиці" і є прихильником створення єдиного блоку демократичних сил для участі у дострокових виборах у вересні 2007 року.

"Я дуже оптимістичний у цьому питанні (створення блоку між "Нашою Україною", "Самообороною" та "Правицею"), - сказав він під час прес-конференції в Хмельницькому.

"Учора я приймав усі сторони цього політичного процесу. Була проведена дискусія відносно обставин, умов, деяких критеріїв цього об'єднання", - зазначив президент.

"Відверто скажу, що я є прихильник єдиного блоку демократичних сил, який би сформував єдину стратегію, який би міг складатися з "Нашої України", "Самооборони" та інших політичних партій демократичного спрямування", - додав він.

За словами президента, у четвер "цей процес формально розпочався". "Зараз цей процес переходить у практичну площину, де будуть дані відповіді на питання квот, питання п'ятірки, стратегії, тактики в самому виборчому процесі", - додав він.

"Україна перед серйозним вибором і мова йде про минуле або майбутнє, якщо не переходити на персони, не давати оцінку різним тенденціям. Зараз треба об'єднатися, бо кожен відсоток блоку демократичних сил може бути вирішальним", - заявив Ющенко.

Тому він закликав "і націю, і виборців, і демократичні сили до консолідації": "Зараз не важливо, чи є у нас у кишені партійний білет, мова йде про наші цінності".

"Ми хочемо жити з міліцією, яка кийками б'є людей по голові? Незалежно, чи то на стадіоні, чи в Генпрокуратурі. Я не хочу жити з такою міліцією, мені соромно за таке керівництво, за такі силові дії. Чому такий непрофесіоналізм, така неповага до людини?", - запитав президент.

На прохання спрогнозувати кількість відсотків, які зможуть набрати демократичні сили на дострокових виборах, Ющенко відповів: "Про відсотки давайте поговоримо 1 жовтня, а до цього будемо працювати на ці відсотки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування