Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Солана розповів Ющенку і Януковичу, за чим він "пильно стежить"

П'ятниця, 8 червня 2007, 20:02

Президент Віктор Ющенко і прем'єр Віктор Янукович у розмові з Верховним представником Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав'єром Соланою підтвердили важливість виконання політичних домовленостей про проведення дострокових парламентських виборів 30 вересня.

Про це в п'ятницю в Брюсселі в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомила офіційний представник Солани Христина Галлах, говорячи про телефонну розмову, яка відбулася в Солани з Ющенком і Януковичем пізно ввечері в четвер і зранку у п'ятницю відповідно.

За її словами, ці телефонні розмови відбулися в контексті майбутньої двосторонньої зустрічі Солани з президентом у Брюсселі (21 червня) і прем'єром у Люксембурзі (у рамках засідання Ради Україна-ЄС з питань співпраці 18 червня), а також у зв'язку з внутрішньою ситуацією в Україні, за якою Солана "стежить дуже пильно".

"Розмова була зосереджена на обох темах", - підкреслила Галлах.

"Солана ще раз тепло привітав політичну домовленість від 27 травня, досягнуту ключовими політичними лідерами, про проведення дострокових парламентських виборів 30 вересня. Ця угода дозволила Україні залишити політичну кризу останніх місяців позаду і просуватися вперед. Солана відзначив, що результат цієї угоди вже дав новий позитивний погляд на розвиток України", - повідомила позицію Солани його представник.

Крім того, як зазначила Галлах, під час телефонних розмов "усі погодилися щодо важливості для всіх учасників імплементувати угоду від 27 травня".

Також співрозмовники торкнулися процесу вступу України до Всесвітньої торговельної організації, де "недавні позитивні кроки тепло віталися Соланою, так само як і гарні перспективи економічного розвитку".

Відповідаючи на питання про можливе звернення за посередницькою допомогою, як про це недавно заявили представники коаліції, Галлах повідомила, що такого звернення під час розмов не було.

"Солана привітав українські політичні сили з тим, що угода була знайдена між ними за допомогою внутрішнього політичного процесу. Такий процес демонструє зміцнення політичного діалогу", - підкреслила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування