Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" в новій Раді візьметься за УПА

Неділя, 1 липня 2007, 11:34

"Наша Україна" в новому парламенті внесе законопроект про визнання воїнів УПА воюючою стороною в Другій світовій війні.

На цьому наголосив лідер партії В’ячеслав Кириленко, виступаючи в суботу на урочистостях з нагоди відзначення100-ліття з дня народження головного командира УПА Романа Шухевича.

"Ми вже зробили багато для цього, хоча і досі маємо спротив антиукраїнської більшості та уряду Януковича, яким байдуже відновлення історичної справедливості. На жаль, через їхні дії нам не вдалося завершити роботу, яку ми почали ще у ВР 4 скликання", - сказав Кириленко.

Він нагадав про те, що 14 жовтня 2005 року урядова комісія, яка вивчала діяльність УПА затвердила історичний висновок про діяльність українських повстанців. "У висновку зазначалося, що боротьба УПА - це боротьба за суверенітет України у той спосіб, який тоді дозволявся. Цей висновок комісії ми маємо поширити мільйонним тиражем у навчальних закладах", - наголосив Кириленко.

Лідер "Нашої України" нагадав, що влітку минулого року уряд Єханурова затвердив урядовий законопроект про соціальний захист та визнання воїнів УПА. За його словами, цей законопроект був офіційно внесений до парламенту, "однак уряд Януковича, прийшовши до влади, щонайперше відкликав цей законопроект і поховав його у надрах урядових структур".

"В парламенті наступного скликання "Наша Україна" та всі патріотичні сили внесуть законопроект про визнання воїнів УПА", - запевнив Кириленко.

За словами Кириленка, 8 обласних рад ухвалили рішення про визнання ветеранів УПА на своїй території і надали їм необхідні соціальні пільги. Він закликав всі обласні ради, де "Наша Україна" і БЮТ мають більшість, послідувати цьому прикладу.

"Ще 5 років тому важко було уявити публічне відзначення 100-річчя Шухевича. Однак ми зараз ми маємо таку можливість завдяки тому, що нині при владі демократичний та патріотичний президент", - підкреслив Кириленко.

Він також виступив з ініціативою перейменувати одну з вулиць Києва на честь Романа Шухевича, повідомляє прес-служба "Нашої України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування