Чернігівський губернатор кинув посаду через Балогу?

Понеділок, 2 липня 2007, 09:09

Бажання голови Чернігівської облдержадміністрації Миколи Лаврика скласти повноваження є результатом тривалого конфлікту між ним і главою секретаріату президента Віктором Балогою.

Таке припущення висловило високопоставлене джерело в облдержадміністрації газеті "Комерсант-Україна".

За словами джерела, Лаврик "довгий час не міг домогтися зустрічі з ним (Балогою)".

"Замість цього із секретаріату президента прибула комісія з перевірки діяльності Чернігівської облдержадміністрації на чолі з екс-губернатором Миколою Бутком. Відбулося це в переддень 55-річчя Миколи Лаврика", - розповів співрозмовник виданню.

"Приїзд комісії перед самим ювілеєм розлютив губернатора. 29 червня він неприємно поговорив із перевірниками, написав заяву про відставку, сів у "Мерседес" і відбув у Ромни, своє рідне місто, де він був мером", - додав він.

До перевірки з боку секретаріату президента в Чернігівській облраді поставилися насторожено.

Так, депутат облради й однопартієць губернатора Сергій Берестовий повідомив, що член робочої групи СП із вивчення ситуації в області Оксана Ткаченко "задавала питання представникам райдержадміністрації про те, чи згодні вони з призначенням нового губернатора – Миколи Бутка".

Зв'язатися з Лавриком не вдалося ні виданню, ні соратникам губернатора.

Екс-губернатор Сумської області Ніна Гаркава, яка довгий час працювала з Лавриком у Ромнах і Сумах, повідомила, що в суботу намагалася додзвонитися йому, щоб привітати з ювілеєм, але "його мобільний телефон не відповідав".

За словами Гаркавої, вона не знає "причин його відставки", але вважає, що "до такого кроку його могло підштовхнути тільки щось екстраординарне".

У найближчому оточенні Лаврика вважають, що подальше вирішення питання про губернаторство Лаврика "залежить від того, чи відбулася їхня розмова з Віктором Ющенком".

"Якщо 30 червня президент дзвонив і поздоровляв, то все буде нормально", - відзначив один зі співробітників Чернігівської ОДА, що попросив про анонімність.

"Заява про відставку написана Миколою Лавриком під впливом емоцій і навряд чи буде задоволена президентом", - припустив співрозмовник видання.

Як відомо, 29 червня Лаврик подав президенту заяву про звільнення з посади голови Чернігівської ОДА, мотивувавши її "неможливістю далі виконувати свої обов'язки".

У п'ятницю депутати Чернігівської обласної ради вирішили звернутися до президента і прем'єр-міністра з проханням не приймати відставку Лаврика.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування