Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Королівський суд не допоміг Коломойському "взути" Григоришина

Понеділок, 2 липня 2007, 10:44

Співвласник підприємств групи "Приват" Ігор Коломойський програв у Лондоні судовий розгляд своєму бізнес-партнеру, власнику групи "Енергетичний стандарт" Костянтину Григоришину.

Королівський комерційний арбітраж Лондона відхилив позов Коломойського до Григоришина, у якому він просив суд визнати, що Григоришин, відмовившись виконати опційний контракт на продаж 40% акцій у п'ятьох українських обленерго, наніс йому шкоду, повідомляє "Комерсант-Україна".

Таке рішення Королівський суд ухвалив 19 червня, повідомило високопоставлене джерело видання, що представляє одну зі сторін.

Коломойський просив суд визнати, що Григоришин погіршив роботу спільного підприємства (об’єднує кіпрські компанії Larva Investments Ltd і Bikontia Enterprises Ltd, яким належить 40% акцій у "Прикарпаття-", "Суми-", "Полтава-", "Львів-" і "Чернігівобленерго").

За словами співрозмовника, позивач стверджує, що погіршення стало результатом нападів на компанію "Полтаваобленерго" у 2005 році і "Чернігівобленерго" у 2006 році.

"Суд відмовив йому (Коломойському), при цьому задовольнив відповідні вимоги Григоришина, у яких він просив визнати, що погіршенню результатів передувала змова Ігоря Коломойського з Григорієм Суркісом (володіє по 30% акцій у п'ятьох обленерго)", - сказало джерело.

За словами заступника гендиректора компанії "Укренергоконсалтинг" Володимира Плечуна (керує акціями цих обленерго і представляє інтереси Коломойського та Суркіса), суть позову Коломойського до Григоришина полягає в тому, що протягом декількох років останній "здійснював непотребні, з погляду комерсанта, дії".

"Вони полягали в тому, що Григоришин спочатку продав акції феросплавного заводу (Запоріжжя), а через півроку заявив, що вони подорожчали, тому необхідно доплачувати. Те саме було щодо пакетів акцій п'яти українських обленерго. Однак суд, виходячи з почутого, відмовив у позові, тому що не бачить великих порушень", - повідомив він.

Плечун пояснив, що співвласник групи "Приват" сподівався завдяки позову в лондонський суд вплинути на хід розглядів у кіпрському суді. "Як додатковий аргумент, щоб швидше розв’язати суперечку", - уточнив він.

Тепер розбірки між Коломойським і Григоришиним продовжаться в кіпрських судах.

Коломойський володіє по 20% акцій у п'ятьох обленерго. Акції п'яти обленерго знаходяться у зберігача – компанії KPMG (Цюріх), збори акціонерів можливі лише при наявності двох підписів – Григоришина і Коломойського. З 2005 року на жодному обленерго не можуть провести збори акціонерів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування