Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко побачив, як Ющенко федералізує Україну під протекторатом США

Понеділок, 2 липня 2007, 11:42

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко заявляє, що ініціативи президента Віктора Ющенка щодо створення двопалатного парламенту – це початок територіального розподілу України.

Він вважає створення двопалатної Верховної Ради в унітарній Україні "політичною абсурдністю і небезпечною безглуздістю", повідомляє прес-служба КПУ.

"Я запитую у президента та його оточення: коли ви щирі? Тоді, коли виступали проти аналогічних пропозицій Кучми, коли говорите про соборність і єдність, чи коли через двопалатний парламент готуєте федералізацію України з подальшим її розділом на кілька територіальних утворень під прямим чи опосередкованим протекторатом інших країн, зокрема Сполучених Штатів Америки", - сказав Симоненко.

За словами лідера Компартії, Ющенко "намагається не тільки наслідувати свого попередника, а навіть перевершити його у справі узурпації влади, знищення демократії і суверенітету, знищення державності".

"Головна функція, яку "українські лорди" за задумкою Ющенка та його оточення мають виконувати, – це блокування роботи депутатів Верховної Ради... через додаткове право вето. Сьогодні право вето має виключно президент, а тепер будуть мати ще з три десятка його ставлеників – губернаторів", - впевнений Симоненко.

"Це врешті-решт поставлять хрест на парламентаризмі в Україні", - вважає він.

Симоненко підкреслив, що на сьогодні немає жодних передумов для створення у Верховній Раді "палати лордів" на український зразок.

"Про яке посилення місцевого самоврядування, чи відстоювання інтересів територіальних громад може йти мова, коли всі важелі впливу будуть в руках не обраних чи делегованих громадами представників-депутатів, а в руках місцевих князьків – голів облдержадміністрацій, які одноосібно призначаються президентом?", - обурюється він.

"Таким чином, разом з національним парламентом буде знищено і місцеве самоврядування", - зазначив Симоненко.

На думку Симоненка, "всі дії президента Ющенка, починаючи з першого дня після виборів до Верховної Ради у 2006 році, були відверто антиукраїнські і антидержавні, а останні три місяці вчинки президента взагалі носили антиконституційний характер і повинні розглядатися як злочин проти власного народу і держави".

Лідер КПУ вважає, що дії президента спрямовані "на ліквідацію політичної реформи і будь-якої можливості з боку громадян України впливати на процес формування влади".

"Курс, який реалізує пан Ющенко – це курс на знищення генетичного коду багатоетнічної і полікультурної української нації. Це курс на розкол України і створення на мапі світу нової, "націонал-етнічної України" - держави з націоналістичним диктатором на чолі", - наголосив Симоненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...