Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз назвав Ющенка зрадником і майбутнім диктатором

Понеділок, 2 липня 2007, 13:53

Спікер 5 скликання Олександр Мороз називає ініціативи президента Віктора Ющенка щодо нової Конституції юридичним оформленням диктатури.

"Це юридичне оформлення диктатури, рух до "неродовитої монархії" за влучним висловом Степана Хмари, це "рух у Європу" з головою, повернутою назад. Шкода часу для аналізу примітивних позицій", - йдеться у заяві Мороза, поширеній прес-службою Соцпартії.

Він також називає ініціативи Ющенка "диктаторськими намаганнями" і вважає, що зараз "очевидним стає намагання президента перебрати собі владу більшу, ніж була, навіть, у Кучми".

"І навіщо? Півтора роки абсолютної влади і рік після конституційних змін не запам’ятались жодним позитивним зрушенням від президента. Позитивним для народу і держави. (Ніхто ж не називає авантюри з достроковими виборами – єдине, чим запам’ятається правління Ющенка)", - заявляє Мороз.

"Протягом року я наслухався спекуляцій про мою "зраду" стільки, як ніхто і ні в чому не звинувачувався. Заберіть це слово "зрада" від тих, хто на кожному перехресті, в кепському виступі його використовує, і ви побачите – у них більше нічого нема. Вони пусті, як забутий бубон. Це при тому, що соціалісти не відступилися від кожного свого принципу, від кожного зобов’язання, залишаються послідовними і вірними своїм принципам", - додає він.

Мороз також звернувся до президента:

"Після наведених вище аргументів дайте собі відповідь на запитання: то хто ж насправді зрадник? Хто відмовляється від своїх зобов’язань і гарантій? Хто десятки разів порушував Конституцію і закони? Хто руйнує судову систему? Хто перебирає на себе повноваження, не передбаченні Основним законом? Таких запитань можна поставити ще десяток. Та відповідь на них однакова і одна".

"Думайте люди! Занадто багато поставлено на кону в шахрайстві щодо вас і держави", - закликає він українців.

Як відомо, Ющенко ініціює проведення всеукраїнського референдуму щодо нової Конституції. Він запропонував низку змін, зокрема перетворення парламенту на двопалатний, зменшення чисельності депутатів та строку діяльності Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування