Зник адвокат обвинуваченого в смерті попередника Ахметова

Понеділок, 2 липня 2007, 14:57

Уже три тижні, як безвісти зник адвокат Ігор Нікітюк.

Про це "Острову" повідомили в Києві, в адвокатському об'єднанні "Незалежна колегія адвокатів", де працював адвокат Нікітюк.

Як відомо, Нікітюк захищав у Донецькому суді колишнього майора міліції В'ячеслава Синенка, засудженого до довічного ув’язнення за співучасть у вибуху на стадіоні "Шахтар" у Донецьку 15 жовтня 1995 року.

У результаті вибуху загинули перший президент ФК "Шахтар" Ойкаті Брагін і кілька людей з його оточення.

Керівник адвокатського об'єднання "Незалежна колегія адвокатів" Василь Придувалов у телефонній бесіді з кореспондентом "Острова" констатував, що Нікітюк уже три тижні не з'являється на роботі і контактів з ним ніяких немає.

"Ми не знаємо, що робити. Ні його дружина, ні його знайомі також не знають, де Нікітюк, - відзначає керівник адвокатського об'єднання. – Наскільки ми знаємо, його дружина про пропажу чоловіка в міліцію поки не заявляла".

Придувалов також акцентував, що в міліцію з приводу пропажі Нікітюка адвокатська контора не зверталася, оскільки за законом це повинні зробити родичі зниклого.

На питання кореспондента "Острова", чи допускає він, що зникнення Нікітюка може бути якось пов'язане з його професійною діяльністю, Придувалов відповів: "У принципі, якщо допускати це, то тільки у зв'язку зі справою Синенка".

"Інших особливо резонансних справ у провадженні Нікітюка не було. Останнім часом він займався більше цивільними справами. Я не думаю, що це пов'язано з роботою, хоча, звичайно, виключати цього не можна", - додав Придувалов.

У свою чергу родина В'ячеслава Синенка висловлює стурбованість у зв'язку зі зникненням адвоката Нікітюка.

Як відомо, Синенко заявляв раніше, що справа проти нього сфабрикована екс-генпрокурором Геннадієм Васильєвим, а справжніми організаторами вибуху на стадіоні є соратники підприємця Ріната Ахметова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування