У Тимошенко знають, що Черновецький купить медіа-холдинг для Януковича

Вівторок, 3 липня 2007, 11:16

Мер Києва Леонід Черновецький збирається через підставні структури викупити столичний медіа-холдинг, заявляє депутат від БЮТ у Київраді Олександр Бригинець.

"За моїми прогнозами, купуватиме через підставні структури медіа-холдинг особисто Черновецький спільно зі своїми дружніми структурами. І це буде його вклад у передвиборну кампанію блоку Партії регіонів у Києві", - сказав Бригинець, повідомляє УНІАН.

На його думку, приватизація столичного медіа-холдингу є одним з елементів монополізації ринку ЗМІ перед майбутніми виборами.

"На рівні країни це буде "Інтер" з його сателітними каналами. На рівні Києва відбуватиметься своєрідна ситуація. Створюються ще декілька медіа-холдингів. Тобто буде спроба прибрати з ринку слабких гравців, включити все це в декілька "партійних" або "навколопартійних", або "навколополітичних" медіа-холдингів і таким чином впливати на ситуацію регульованіше, як це відбувається в Росії", - сказав депутат.

Бригинець висловив переконання, що зараз перед Черновецьким поставлено завдання "відібрати якомога більше голосів у Києві від демократичних фракцій".

Як відомо, 14 червня Київрада ухвалила рішення про створення медіа-холдингу комунальних засобів масової інформації.

Згідно з рішенням, планується реорганізувати комунальні підприємства "Редакція газети "Хрещатик", "Редакція газети "Вечірній Київ", Редакція газети "Українська столиця", "Телерадіокомпанія "Київ", "Радіостанція "Голос Києва" шляхом злиття в закрите акціонерне товариство "Київський медіа-холдинг".

Планується, що 51% акцій холдингу належатимуть територіальній громаді Києва, а решта 49% будуть віддані інвесторам на конкурсних умовах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування