Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чернігівський губернатор даремно злякався Балоги?

Вівторок, 3 липня 2007, 11:33

Робоча група секретаріату президента, що минулого тижня вивчала ситуацію в Чернігівській області, винесла "загальний позитивний висновок" щодо економічного і соціального розвитку регіону.

Таким чином, пише газета "Комерсант-Україна", формальні приводи для звільнення Миколи Лаврика з посади голови облдержадміністрації відсутні.

Як відомо, за інформацією джерел видання, саме присутність цієї групи в області напередодні 55-річчя Лаврика послужила приводом для того, щоб він подав президенту заяву з проханням звільнити його із займаної посади.

"В області зберігається позитивна динаміка економічного розвитку. Суспільно-політична ситуація залишається стабільною і контрольованою... Рекомендації керівництву області – більше зосереджуватися на відпрацьовуванні чіткого бачення стратегії розвитку регіону і більше уваги приділяти кадровим питанням на місцях", - йдеться у звіті робочої групи, оприлюдненому прес-службою ОДА.

Між тим, сам Лаврик у понеділок на своєму робочому місці так і не з'явився, і на засіданні робочої групи були присутні тільки його заступники.

За інформацією видання, він як і раніше знаходиться в Ромнах Сумської області, де він з 2000 по 2003 роки обіймав посаду спершу першого заступника мера, а потім мера.

Екс-голова Сумської облдержадміністрації Ніна Гаркава розповіла, що їй вдалося додзвонитися на мобільний телефон Лаврика. "Говорив він бадьоро. Я йому сказала, що після 55 років життя часто робить круті віражі і не завжди – у гіршу сторону", - зазначила вона.

Водночас, помічник губернатора Ірина Шевчук повідомила, що Лаврика "офіційно ніхто не привітав з ювілеєм". "Зокрема, цього не зробив і президент Ющенко", - наголосила вона.

Це, а також присутність у складі робочої групи екс-губернатора Чернігівської області Миколи Бутка дало деяким місцевим чиновникам підстави припустити, що найближчим часом Лаврика змінить Бутко, що очолював Чернігівську ОДА з 1999 по 2002 роки.

"Не дай боже, Бутко повернеться на посаду губернатора і буде далі розвалювати область", - сказав перший секретар чернігівського обкому КПУ Володимир Лещенко.

За словами першого секретаря чернігівського обкому СПУ Валерія Дудара, "до Бутка в області немає довіри".

"Щодо Лаврика можу сказати, що особисто я не проти цієї людини на посаді губернатора. Він на своєму місці. Такої ж думки дотримуються 58 з 90 депутатів Чернігівської облради", - сказав він.

У свою чергу, однопартієць Лаврика, голова фракції НСНУ в Чернігівській облраді Олег Обушний вважає, що Ющенко "відхилить поспішну заяву Лаврика, і той, як і колись, буде працювати на посаді голови Чернігівської обласної адміністрації".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування