Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма думає, що Путін добре підучився на його прикладі

Вівторок, 3 липня 2007, 14:03

Екс-президент Леонід Кучма впевнений, що в Росії не можливе повторення українського сценарію революції.

"Думаю, Росія повинна дякувати Україні, що ми дали гарний урок "помаранчевої" революції. І висновки вона дуже серйозні зробила, судячи з тих кроків, що починаються", - сказав він в інтерв'ю "Комсомольській правді".

Як приклад він навів ситуацію із жорсткістю заходів до неурядових організацій.

"Галасу на Заході багато було - що це утиски демократії, свободи слова тощо. Але коли побачили, що ж ухвалила Росія... Виявляється, нічого особливого, все в рамках європейських стандартів: хочеш працювати - працюй, але ти ж - організація і повинна бути підконтрольна - куди грошики, кому і звідкіля?", - відзначив Кучма.

Він нагадав, що й у Європі, і в США неурядові організації працюють під контролем.

"У всякому разі, під податковим контролем, що для людей буває страшніше політичного", - відзначив екс-президент.

На питання, який його прогноз щодо "перехоплення влади" у Росії, Кучма відповів, що всі ці спроби стосовно Росії – "несерйозні".

"У Росії є головне - політична стабільність. А це дорогого варте. Це увесь світ цінує, а особливо світ бізнесу. Коли політики говорять одне, то бізнес про Росію говорить зовсім інше. Він говорить: треба берегти як зіницю ока цю стабільність", - підкреслив він.

Що стосується російсько-українських відносин, то Кучма вважає, що поведінка політичного керівництва "це тимчасове, минуче".

"А те, що нам історією призначено жити у світі і бути дійсно стратегічними партнерами, - це, по-моєму, істина, що не вимагає доказів", - заявив він.

"Ми ж багато кричали: "Євросоюз! Євросоюз!" Європі дай Боже свої б проблеми вирішити, куди там ще Україна. А з Росією в нас були колосальні перспективи. Я маю на увазі угоду про єдиний економічний простір. Документ ратифікували в Росії, Білорусії, Казахстану, а ми отут заблокували всі ці процеси", - підкреслив Кучма.

Він у який раз поскаржився, що Україна втратила шанси в ЄЕП, у той же час він порадив і Росії "перестати жити тільки гаслами братерства росіян і українців".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування