Соціалісти пішли на крайні заходи

Вівторок, 3 липня 2007, 14:14

Соціалістична партія України піде на позачергові парламентські вибори самостійно, якщо вони відбудуться.

Про це у вівторок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив член фракції СПУ Євген Філіндаш.

"Соціалістична партія піде на вибори самостійно, у випадку якщо позачергові вибори відбудуться", - сказав він. За його словами, таке рішення ухвалене на останньому засіданні політради партії.

У той же час він підкреслив, що в даний час юридичних підстав для проведення позачергових виборів немає.

Філіндаш підкреслив, що багато чого буде залежати від рішення Центральної виборчої комісії про заміщення депутатів від опозиції, що склали свої повноваження.

Як повідомлялося, рішенням з'їздів "Нашої України" і БЮТ були достроково припинені повноваження в цілому 169 депутатів цих фракцій (103 - від БЮТ і 66 - від "Нашої України").

На останніх парламентських виборах навесні 2006 року СПУ зайняла 4-е місце з 5,69% голосів і одержала депутатських 33 мандати з 450. Загалом у Верховну Раду пройшли 5 партій і блоків з 45, що брали участь у кампанії.

Напередодні намічених на 30 вересня 2007 року позачергових виборів у Верховну Раду Соцпартія має намір провести 4 серпня з'їзд, на якому визначить стратегію підготовки до парламентської кампанії і формат своєї участі в ній. У цей же день планується з'їзд очолюваної прем'єр-міністром Віктором Януковичем Партії регіонів.

СПУ в даний час входить у коаліцію з Партією регіонів і Комуністичною партією України.

Партія регіонів і КПУ раніше заявляли про намір йти на вибори самостійно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...