"Правиця" продовжує ревнувати "Нашу Україну" до Луценка і вже каже про шантаж

Вівторок, 3 липня 2007, 14:53

В "Українській правиці" називають шантажем заяву "нашоукраїнця" Олександра Третьякова про необхідність створення на базі мегаблоку демократичних сил єдиної партії після парламентських виборів.

"У блоці демократичних сил не має бути місця для шантажу", - заявив представник Блоку "Рух –Українська правиця" від Української народної партії Євген Жовтяк, повідомляє прес-служба УНП.

"Олександр Третьяков фактично шантажує "Правицю" через ЗМІ, говорячи при цьому про міфічний тиск з її боку”, - вважає Жовтяк.

На його переконання, "у демократичному об’єднанні сторони переговорів мають бути рівними, тоді як застосування "подвійних стандартів” неприпустиме”.

Жовтяк висловив сумнів у соціологічних даних, оприлюднених Третьяковим, згідно з якими "Народна Самооборона” має більше прихильників ніж "Правиця"”.

На його думку, така інформація "продукується деякими колами навколо президента, які хочуть позбавити його підтримки правих”.

"До блоку Луценка входять дві партії, які на минулих виборах набрали чи не найменше голосів - ХДС і "Вперед Україно". Чи можуть дві маргінальні сили, які практично не функціонують, не маючи широкої мережі регіональних структур, створити блок, потужніший за "Правицю"? Це, м’яко кажучи, нелогічно”, - сказав Жовтяк.

Він також вважає, що "певні сили з оточення президента не зацікавлені в тому, щоб незалежна "Правиця", яка традиційно стоїть на захисті державних інтересів, стала частиною президентського блоку, оскільки спілкування з Луценком є зручнішим”.

Раніше Третьяков заявляв про необхідність формування єдиної партії в межах "Нашої України”, "Народної Самооборони" та "Правиці" як головної умови створення передвиборчого блоку на дострокових парламентських виборах 30 вересня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування