Ющенко поки не кликав СНД на вибори

Вівторок, 3 липня 2007, 15:44

Протягом найближчих двох тижнів в Україну приїдуть експертні групи Ради Європи та ОБСЄ для вивчення необхідності надати технічну допомогу для проведення дострокових парламентських виборів.

Про це у вівторок повідомив заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий.

"У нас є домовленість з паном Девісом (генсек РЄ), що в середині липня, може 15-16 липня сюди прибуде експертна група РЄ високого рівня, яка вивчить, яку конкретну технічно допомогу РЄ надасть Україні для проведення дострокових виборів, щоб вони були чесні, демократичні і прозорі", - повідомив Чалий.

Він також зазначив, що від ПАРЄ в спостереженні за виборами братимуть участь 40 осіб.

Чалий повідомив, що така ж ситуація зараз відбувається в рамках ПА ОБСЄ.

"11-13 липня в Україну прибуває оціночна місія бюро демократичних інституцій та прав людини ОБСЄ. Мета місії – підготовка діяльності місії ОБСЄ по спостереженню майбутніх виборів", - зазначив Чалий.

"І РЄ, і ОБСЄ конкретно працюють над тим, щоб надати технічну допомогу і здійснити комплексне спостереження майбутніх виборів, які відбудуться 30 вересня", - підкреслив він.

Водночас, відповідаючи на питання, чи буде Україна запрошувати на вибори місію країн СНД, Чалий повідомив, що "на президентському рівні поки таке запрошення не надсилалось".

"Запрошення йдуть по лінії МЗС. Думаю, це питання в стадії обробки", - зазначив Чалий.

Він також підкреслив, що "чим більше спостерігачів на виборах, тим краще".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування