Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник чекає дощу з грошима і проблем із землею

Вівторок, 3 липня 2007, 16:17

Проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні у 2012 році призведе до 18 мільярдів доларів інвестицій та створення 3 мільйонів нових робочих місць.

Про це повідомив віце-прем'єр Дмитро Табачник на засіданні Координаційної ради з підготовки та проведення Євро-2012 за участі президента Ющенка.

Табачник також повідомив, що уряд підготував проект рішення про передачу Федерації футболу території колишнього військового містечка для створення футбольної бази.

За словами Табачника, питання будівництва нового стадіону в Києві до кінця не вирішено.

Він пояснив, що міська влада не хоче виділяти землю, яка перебуває у власності міста, під стадіон, а пропонує віддати під це землю, яка перебуває у держвласності.

"Я не вбачаю у цьому серйозного підходу", - пояснив Табачник.

За його словами, на потреби стадіону пропонують землі, які належать Міністерству оборони або Національному виставковому центру.

Табачник також запропонував, що вболівальники, які приїдуть в Україну, але не зможуть розміститися у містах, де відбуваються матчі, повинні мати можливість жити у сусідньому обласному центрі.

"Частина туристів, які приїдуть на матч у Дніпропетровськ, зможуть розміститися у Запоріжжі. Або ті, хто приїдуть до Львова – у Івано-Франківську", - сказав Табачник.

У свою чергу Віктор Ющенко закликав вирішити питання забудови перед НСК "Олімпійський" у Києві з урахуванням прав інвестора.

"Проведення Євро-2012 має продемонструвати здатність влади здійснювати проекти континентального масштабу", - сказав Ющенко.

"Це один мільйон туристів, які відвідають Україну і Польщу. Це змушує нас створити всі сприятливі умови, починаючи від перетину кордону і закінчуючи навчанням співробітників МВС", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...