Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник вирішив захистити мистецтво від Черновецького

Вівторок, 3 липня 2007, 16:49

Кабінет міністрів звертає увагу Київської міськадміністрації на неприпустимість виселення творчих колективів столиці із займаних ними приміщень.

Як повідомив на прес-конференції у вівторок віце-прем'єр Дмитро Табачник, Кабмін уже підготував документ, що у вівторок буде підписаний в.о. прем'єра Миколою Азаровим і направлений до Київської міськадміністрації.

За його словами, у даному документі йдеться про "позиції уряду навколо всіх проблем, що викликають справедливе обурення творчої інтелігенції столиці".

Табачник повідомив, що загалом було 12 доручень Кабміну, пов'язаних з позицією уряду з питань "руйнування культурного простору в столиці".

Зокрема, дані доручення стосуються виселення із займаного приміщення видавництва "Мистецтво", продовження договору оренди навчального корпуса Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім.І.Карпенка-Карого, а також запобігання спроби продажу приміщення Національного центру ім. Леся Курбаса.

Є також доручення, що стосуються намірів "викинути" з гуртожитку на вулиці Тополева студентів трьох творчих колективів - Національного академічного танцю України імені Павла Вірського, Національної капели бандуристів і Національного заслуженого українського хору імені Григорія Верьовки.

Віце-прем'єр підкреслив, що рішення Шевченківської райдержадміністрації про не продовження договору оренди даного гуртожитку є "брудною плямою" на репутації районної і міської влади столиці.

"Це рішення з економічної точки зору є абсолютно недоцільним, оскільки не дає нічого міському бюджетові. З погляду морального й етичного воно просто ганьбить особу і держави, і міської влади", - підкреслив він.

Табачник також повідомив, що уряд уже схвалив рішення про внесення змін до держбюджету на 2008 рік, яким передбачається виключити позицію про продовження терміну оренди для творчих колективів на конкурсній основі.

"На жаль, сьогодні місцеві органи влади, користуючись пробілами в законі...і ставлять на одну ступінь надання в оренду приміщень і бізнес-структурам, і творчим колективам", - підкреслив він.

Віце-прем'єр також відзначив, що уряд має намір вирішити цю проблему на законодавчому рівні, передбачивши передачу майна творчих колективів з комунальної власності в державну власність.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування